Volwassenen

Gedurende de puberteit gaan kinderen zich losmaken van hun ouders. Terwijl ze hun ouders wel degelijk nodig hebben. Jij wilt graag helpen, maar je komt er maar moeilijk achter wat er speelt.

Al het gedoe is in de meeste gevallen gewoon een stap op weg naar een prachtig mens, maar jij en je gezin zitten er maar mooi mee! Doordat je kind in de puberteit zit, word jij als ouder ook geraakt door gevoelens waardoor je soms heftiger reageert dan nodig. Of je weet door de veranderende dynamiek even niet meer wanneer je het beste kunt loslaten of juist regels moet stellen. Jouw puber voelt dit alles haarfijn aan en reageert daarop.

Je hoeft het niet alleen te doen.  Soms kan een luisterend oor al voldoende zijn om het anders aan te pakken zodat het beter werkt tussen jou en je kind. Ik kan jullie/je helpen om inzichten te krijgen in jezelf.

Ook kan ik helpen om lastige zaken bespreekbaar te krijgen en om je behoeften kenbaar te maken. Daarnaast kan ik luisteren naar wat er bij je kind speelt. Het is belangrijk voor een kind als jullie het vertrouwen weer in elkaar terugkrijgen.

image